FB FB YouTube Контакти
Національний реєстр
Всеукраїнський реєстр пацієнтів з життєвозагрозливими захворюваннями серця

МЕНЮ

Часті питання про імплантований кардіомонітор

Які ризики пов’язані з імплантацією монітору?

Будь-яка процедура пов’язана з певними ризиками. Процедура імплантації кардіомонітору проста та малотравматична. Асоційована з мінімальним ризиком розвитку побічних ефектів. Разом з тим, можливий розвиток локального інфекційного процесу та алергічної реакції на матеріали з яких виготовлений кардіомонітор. Такі стани можуть потребувати видалення кардіомонітору.

Який період реабілітації після імплантації кардіомонітору?

Дана процедура реабілітації не потребує. В перші дні можливий деякий дискомфорт в зоні проколу.

Лікар дасть чіткі рекомендації по гігієнічному догляду місця проколу, до часу повного заживлення. Як правило, цей період триває 5 – 10 днів. Після заживлення шкіри пацієнти не мають жодних обмежень в повсякденній активності.

Чи є обмеження при проходженні рамок металошукача в аеропортах та магазинах?

Малоймовірно, що проходження через рамку металодетектора може вплинути на роботу кардіомонітора. Проте, вони можуть виявити металеві компоненти приладу та подати звуковий сигнал. Це може потребувати надати контролюючим особам паспорта-посвітки про наявність імплантованого приладу в тілі. Також, пацієнт має право завчасно повідомити перевіряючих про наявність даного монітору та замінити проходження через рамку проведенням огляду ручним металошукачем.

Чи є ризик впливу на роботу мого серця через зовнішнє втручання в імплантований кардіомонітор?

Ніякого ризику втрутитись ззовні в роботу Вашого приладу, а тим більше вплинути на роботу серця немає. По-перше, кардіомонітор має однобічний зв'язок, що передбачає виключно передачу даних. По-друге, його можливості – моніторування, запис та передача електрокардіограми. Розміщуючись під шкірою, він позбавлений можливості стимулювати серце, наносити високоенергетичні розряди(шоки) тощо. Якщо використовується система віддаленого моніторування лікарі клініки можуть тільки бачити параметри роботи Вашого серця, не маючи жодної можливості впливу. Будь-які налаштування приладу можливо провести виключно програматором, під час безпосереднього візиту в клініку.




Всеукраїнський реєстр пацієнтів з життєвозагрозливими захворюваннями серця
Угода користувача про використання сайту та програмного забезпечення
Угода про конфіденційність та захист персональних даних
Перевірити або завантажити сертифікат